Moa Hising Schulman
Book designer, Illustrator, Graphic Designer
and Visual Artist based in Stockholm.

Jag heter Moa Schulman och jag är en bildkonstnär, illustratör och formgivare som helst arbetar nära text av olika slag. Främst har jag riktat in mig på boken som form och mina böcker har vid ett flertal tillfällen prisats av Svensk Bokkonst. Sedan examen (Konstfack, institutionen för grafisk design och illustration, 2012) har jag formgivit ett stort antal böcker och bokomslag - skönlitteratur, fackprosa, dramatik samt barn- och ungdomslitteratur.

Ett av mina största uppdrag under de senaste åren har varit att illustrera en nyutgåva av Bibeln för svenska kyrkans förlag Verbum. År 2020 gav Natur&Kultur ut min och Madeleine Bäcks bok Skräcktimmen med rikt illustrerade skräcknoveller för barn och unga.

Vid sidan av bokformgivning jobbar jag - oftast i samarbete med min “parhäst” Sepidar Hosseini Sepidar Hosseini - med grafisk design för ideell sektor. Jag gör även form för scenkonst med uppdrag för Stadsteatern Skärholmen, Strindbergs intima teater och ljudkonstnär Anna Haglund etc.

Jag är intresserad av frågor kring makt och representation inom bild- och textområdet. Sedan 2011 driver jag tillsammans med ett tjugotal andra text- och bildkonstnärer förlaget Dockhaveri som inriktar sig på feministisk experimentell utgivning. Ett annat exempel är den digitala plattformen BILD-ning som jag och formgivaren Sepidar Hosseini initierat med stöd från Konstnärsnämnden. Här tog vi fram ett referensbibliotek, ett kalendarium samt en intervju-serie i podcastformat som kretsar kring frågor om visuell makt och normkreativitet.

Jag har varit gästopponent, gästlärare och handledare i examensprojekt samt uppsatsskrivande på Konstfack, Beckmans Designhögskola och Stockholms konstnärliga högskola (SKH).

Utöver det så verkar jag mer fritt som bildkonstnär och presenterar mina motiv på den konstnärsdrivna feministiska plattformen Batikhäxan. Vi sätter samman utställningar, håller i workshops och pop-ups samt driver en webshop. Mina motiv går även att finna i Moderna museets shop.

hello [a] moaschulman.se
+46 (0)70 369 08 23

Moa Schulman
Voxnegränd 24
128 43 Stockholm, Sweden


Utvalda uppdragsgivare

ABF Stockholm / Albert Bonniers Förlag / BANG / Bokförlaget Atlas / Bokförlaget Forum / Bonnier Carlsen / Bromgers förlag / Ellerströms förlag / Feministiskt initiativ / Leopard förlag / Libris / Lilla Piratförlaget / Natur&Kultur / Nirstedt / Norstedts / Novellix / Opal / Ordfront / Rabén&Sjögren / Regeringskansliet / RFSL / Royal Institute of Art / Settings / Stadsteatern Skärholmen / Strindbergs Initima teater / Svensk Bokkonst, Kungliga biblioteket / Tranan / Utbildningsradion / Verbum / Wahlström&Widstrand / Weyler förlag