Blomma blad en miljard

May 13, 2015

10424975_875681729163428_48116576966198004_n

Nu är det officiellt! Mitt kollektiva plattformsförlag Dockhaveri har skrivit ett manus till pjäsen “Blomma blad en miljard” som har premiär den 25 september på Ung Scen/öst !!! I samband med detta ger vi även ut en taktil bilderbok som vi illustrerat och formgivit kollektivt. Så här lyder pressreleasen:

“Vad drömmer ni om?
Aktiongubbar, Cherry merry muffin
krockdockor, lyckotroll,
Betty Spaghetti, monster high,
docka i docka, docka i pocket, Polly i ficka
Skrållan, femlingar, fejkdockor, Vodoo
Cindysar, kissdockor, Barbies, Brölsi
Lockiga dockor, lovely locks, bratz
älskliga dockor, adora!

Det var marmor som sa att dockor är magiska. Tänk om det är så? I Blomma blad en miljard möter vi Ollsi vars marmor precis gått bort. När Ollsi hjälper sin förälder Pupi att rensa marmors mystiska vind hittar de den trasiga dockan Brölsi. Pupi vill bestämt slänga den, men Ollsi upptäcker att Brölsi kan prata och äta och har helt andra planer. De påbörjar en lek bakom Pupis rygg. Och ju mer upptagen Pupi blir med sorg och praktiska sysslor, ju mer spårar leken ur. För Brölsi bara äter och växer, äter och växer…

Blomma blad en miljard är en dockig sprakande humoristisk föreställning om fantasi, hunger, sorg och förlust. Och om hur svårt det kan vara att vara barn och förälder när en älskad marmor dör och allt ställs på ända. Pjäsen är skriven av textkollektivet Dockhaveri – dockexperter och kända för sitt banbrytande arbete kring kollektiva texter och det “gurleska”, där det flickiga (girl) och burleska/groteska möts.

Från 6 år
Föreställningslängd: 60 min

Spelas vardagar kl.10.00 och 12.15
ung scen/öst (Elsa Brändströms gata 3B) i Linköping: 25/9 – 28/10
Teater Bråddgatan 34 (Bråddgatan 34) i Norrköping: 11/11 – 11/12

Av Dockhaveri
Regi Carl Johan Karlson
Skådespelare Ardalan Hakimi Fard, Lisa Hu Yu, Martin Waerme, Hilda Rydman”