Blom-och-blad-regn över vår pjäs!

November 10, 2015

Fina recensioner av vår pjäs Blomma blad en miljard fortsätter trilla in.

Ur Dagens Nyheter:

“Om jag fattar allt? Svar nej. Om jag gillar det? Svar ja! I den känslan lämnar jag Carl Johan Karlsons iscensättning av ”Blomma blad en miljard” på Ung Scen Öst, teatern som med sin ibland snudd på dumdristiga djärvhet, kärleksfulla undersökande och provokativa nyskapande ofta ligger i scenkonstens framkant.

”Blomma blad en miljard” placerar sig helt i linje med detta. Vild, vacker och faktiskt i det närmaste dadaistisk i sina form- och textmässiga uttryck. Släpp tanken på att måsta förstå, det här är snarare en föreställning, och ett fritt associerande kring kris och utveckling, att överlämna sig till […] I yster opposition mot tvingande ordning och i sitt infallsrika collageberättande, ter sig ‘Blomma Blad En Miljard’ uppfriskande likt en Suzanne Ostensk lillasyster.”

Läs hela recensionen 

Ur Folkbladet:

Nydanande dockteater med skratt och skräck

Kollektivet Dockhaveri har skrivit ett riktigt bra manus. Därtill läggs en scenisk och dramaturgisk gestaltning fylld av överraskningar, humor och galna infall. Vi får guldkonfetti, dans och makalösa scenkostymer (som den översållad med dockor). Det blir en virvlande fantasi i dockhusets många rum där stort blir smått och smått blir stort. Här finns ingen dötid. Det är inte alls konstigt att man lyckas hålla intresset vid liv hos den unga premiärpubliken från Matteusskolan som skrattar, tjoar av förtjusning och engagerar sig i handlingen.

Efter Ung scen/östs många fullträffar är det lätt att undra hur de ska lyckas leva upp till högt ställda förväntningar. Men denna unga teater överträffar sig själv gång på gång. Inte minst med denna storslagna och berörande föreställning.”

Läs hela Folkbladets recension